STAPPENPLAN

De aanmeldingsprocedure is zo opgezet dat iedereen kan deelnemen, met of zonder programmeerervaring. Wij kijken naar aanleg en motivatie om te leren en bepalen zo of iemand het in zich heeft om een goede programmeur te worden.

TestCheck-inPiscineStartSelection monthInformative introduction to CodamStart of the curriculum2-4 years4 weeks2 hrs, 10 min1 afternoonStart with the online test

De test

Alles begint met het aanmaken van een account en het doen van een online game. (Let op: de game kan alleen gedaan worden op een desktop computer en niet op een mobiel of tablet!) Tijdens de online game probeer je twee soorten puzzels op te lossen waarbij het de bedoeling is dat je een aantal levels doorloopt. De games duren in totaal twee uur en tien minuten. Je kunt ook tussentijds niet pauzeren. Zorg er dus voor dat je voldoende tijd vrijmaakt. Maak een account aan om meer informatie te krijgen over het eerste level, of begin meteen met de test!

Doe de test

De Check-in

Als je de test hebt gehaald, word je uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst: de Introduction.

Tijdens de Introduction worden het onderwijssysteem en curriculum gepresenteerd en uitgelegd. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwijsmodel van Codam. Er zijn zowel stafleden als studenten bij deze bijeenkomst aanwezig om vragen te beantwoorden en hun ervaringen te delen.

Na de presentatie krijg je een rondleiding door het Codamgebouw. Aan het einde van de Introduction kun je kiezen aan welke van de vier weken durende Selection Piscine je wilt deelnemen.

De Selection Piscine

De laatste stap van de aanmeldingsprocedure is de zogenaamde Selection Piscine. Het woord ‘piscine’ betekent zwembad in het Frans. Ons leermodel gaat ervan uit dat iedereen in het water moet springen om spelenderwijs te leren ‘zwemmen’, of in dit geval programmeren.

Tijdens de Selection Piscine worden de kandidaten ondergedompeld in de wereld van het programmeren, te beginnen met de grondbeginselen. Samen met je medekandidaten werk je vier weken lang aan allerlei uitdagende projecten en opdrachten. Op deze manier kom je er al doende achter of het peer-to-peeronderwijssysteem van Codam iets voor je is.

De Selection Piscines vinden in de zomerperiode in het Codamgebouw plaats en zijn een fulltime bezigheid. Voor een periode van vier weken kun je je samen met honderd andere kandidaten dag en nacht, 7 dagen per week, naar hartenlust uitleven met programmeren.

Na afloop van deze selectiemaand beoordeelt Codam welke kandidaten geschikt zijn voor de opleiding. Je kunt je niet voorbereiden op de Piscine. Zorg er wel voor dat je goed uitgerust bent en klaar om nieuwe dingen te leren!

Enthousiast geworden? Bekijk de video ‘Let's Dive In’ waarin Codamstudenten vertellen over hun ervaringen tijdens de Selection Piscine.

Selection piscine ervaringen

“De Selection Piscine is een waardevolle ervaring voor iedereen. Of je nou geselecteerd wordt of niet, het is sowieso een onvergetelijke ervaring. Ik heb in korte tijd ontzettend veel geleerd en kwam dingen over mezelf te weten die ik nog niet wist.“

Eva

“De Selection Piscine is een uitdaging. Je bent vier weken lang iedere dag aan het programmeren. Door er helemaal voor te gaan en je volledig over te geven aan de ervaring, daag je jezelf uit en kom je erachter of coderen iets voor je is.“

Hilmi

“Voor ik aan de Selection Piscine begon had ik geen enkele ervaring met programmeren. De selectiemaand begint gelukkig bij de allereerste grondbeginselen, zodat iedereen kan meedoen. Het is ongelooflijk wat je in een maand allemaal kunt leren en bereiken. Je leert in C te programmeren, waarmee de basis wordt gelegd voor het aanleren van iedere andere programmeertaal!“

Swenne

Ontdek de Piscine met #Codam

Ben je er klaar voor?

Kijk welke data je het beste uitkomen en meld je zo snel mogelijk aan voor een van de volgende Piscines!

Start Einde Beschikbaarheid

3 juni, 2024

28 juni, 2024

100 plekken

Doe de test →

8 juli, 2024

2 augustus, 2024

150 plekken

Doe de test →

12 augustus, 2024

6 september, 2024

151 plekken

Doe de test →

Enthousiast geworden?

Begin je toekomst vandaag nog!

Meld je aan
Created with Sketch. 1 afternoon Informative introduction to Codam 4 weeks Selection month 2 hrs, 10 min Up to 2 years Start with the online test