Facts & figures

* Het aandeel vrouwen in reguliere computer science opleidingen is 10% (VHTO)

Innovatief onderwijs
1563192022 icon innovative curriculum

Hoogstaand curriculum

Codam biedt een uniek curriculum dat met zorg is ontwikkeld door onderwijsprofessionals in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. Het curriculum omvat honderden projecten en is zo opgebouwd dat studenten relevant blijven in een snel veranderende wereld.

1571907242 accessibilityicon

Toegankelijk

Het staat voorop dat Codam voor iedereen toegankelijk is. Het draait om talent, de wil om te leren en doorzettingsvermogen. We kijken niet naar het verleden, diploma’s of eerdere ervaring. De wijze waarop de opleiding is opgebouwd is niet vergelijkbaar met MBO, HBO of WO zoals we dat in Nederland kennen, we pakken het anders aan.

1571906374 internships icon

Aansluiting op de arbeidsmarkt

We leren studenten programmeren maar nog belangrijker is dat we hen leren om te leren. Studenten ontwikkelen vaardigheden om nieuwsgierig te zijn, relevant te blijven en bouwen het vertrouwen op waarmee zij elke uitdaging aan kunnen pakken. Uiteindelijk komen studenten overal terecht, in verschillende sectoren en bedrijven.

over ons
Founder Corinne Vigreux
over ons
Gebaseerd
op 42

42 is opgericht in 2013 in Parijs en telt ondertussen meer dan duizenden studenten en alumni. Het curriculum is ontwikkeld door onderwijsprofessionals die na jaren werkzaam te zijn geweest bij gerenommeerde Franse computer science instellingen geloofden dat het ook anders kon.

Sindsdien is 42 uitgegroeid tot een internationaal netwerk van programmeeropleidingen, met meer dan 31 campussen wereldwijd en 10.000 studenten die na afloop van de opleiding gegarandeerd zijn van een baan.

Ontdek het 42 network
Hoe jij kunt bijdragen
1571906369 codam x icon

Deel kennis tijdens CodamX

CodamX is een wekelijkse serie van (tech en niet- tech gerelateerde) presentaties door experts op het gebied van onder andere technologie, innovatie en leiderschap. Door projecten te laten zien uit verschillende sectoren willen we inspireren, discussies faciliteren en studenten kennis laten maken met de uiteenlopende beroepen die in het verschiet kunnen liggen. Lees hier meer over

1571906374 internships icon

Stages

Het curriculum bevat twee voltijd stages van 4 tot 6 maanden, met als doel het toepassen van de geleerde vaardigheden in een werkomgeving. Voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in het aanbieden van een stageplaats heeft Codam een platform om vacatures onder de aandacht te brengen bij studenten. Lees hier meer over

1571906377 support students icon

Steun de studenten

Codam past niet in één van de drie traditionele hokjes van het MBO/HBO/WO-onderwijs. Dit heeft tot gevolg dat studenten geen toegang hebben tot bijvoorbeeld studiefinanciering, ov-reisproduct, en/of studentenhuisvesting. Je kan onze studenten helpen door aandacht te vragen voor erkenning van innovatieve onderwijsconcepten en zo te zorgen dat studenten dezelfde rechten verkrijgen als andere studenten.
Lees hier de studenten oproep!
Lees hier Codam's position paper!

Ga de uitdaging aan!

Ben je enthousiast en wil je je aanmelden voor Codam? Meld je nu aan! Reminder: bij elke stap van het aanmeldingsproces kun je pauzeren, no rush!