Onze missie

Codam bereidt de nieuwe generatie voor op de banen van vandaag en morgen. We bieden een kwalitatief hoogstaande opleiding tot software engineer die toegankelijk is voor een zo groot mogelijke en diverse groep mensen.

Waarom is Codam belangrijk?

Er is een groot tekort aan softwareontwikkelaars. Naar schatting zijn er op dit moment zo’n 55.000 IT-professionals nodig in Nederland. En de vraag neemt alleen maar toe. Het reguliere onderwijssysteem kan niet aan deze behoefte voldoen. Er worden veel te weinig mensen opgeleid voor banen in de tech-industrie terwijl er een enorm potentieel aan talent is.

Codam heeft een uniek en toegankelijk onderwijsmodel dat het mogelijk maakt een grote en diverse groep studenten op een effectieve en schaalbare manier op te leiden. Bij ons vinden studenten met de meest uiteenlopende achtergronden en van alle genders hun plek. Velen van hen hadden nooit gedacht dat een programmeeropleiding iets voor hen zou kunnen zijn of dat ze ervoor in aanmerking zouden komen.


  • 1.

    Bedrijven beoordelen onze studenten aan het einde van de opleiding met een 4.6/5 gemiddeld.

  • 2.

    74% van de Codam graduates wordt al aangenomen tijdens hun stage.

  • 3.

    90% van de bedrijven waar Codam graduates werken, is gevestigd in Nederland.

Kwaliteit, Schaalbaarheid en Gelijkwaardigheid

Het academisch, onafhankelijk onderwijs van Codam verandert de toekomst van het tech onderwijs op basis van kwaliteit, schaalbaarheid en gelijkwaardigheid. We hebben meer hoogwaardig getrainde software engineers in Nederland nodig en Codams innovatieve aanpak is cruciaal om aan deze groeiende vraag te voldoen.

Constantijn van Oranje-Nassau Special Envoy at Techleap.nl

Waarden

  • Verschil maken

    Voor iedereen toegankelijk, peer-to-peeronderwijs, geen lesgeld

  • Leren te leren

    Weet je nog niet hoe iets moet? Vraag het morgen opnieuw!

  • Diversiteit en inclusiviteit omarmen

    Juist door onderlinge verschillen ontstaat innovatie

  • Eerlijke kansen bieden

    Persoonlijke behoeftes en omstandigheden staan centraal

  • Nooit opgeven

    Doen wat je doet met passie, toewijding en betrokkenheid

Impact reports

Met onze impact reports streven we ernaar om onszelf aan hoge standaarden te houden en onze voortgang te documenteren.

Corinne Vigreux

In 2007 heb ik Sofronie opgericht, een stichting die zich richt op educatie, sociale mobiliteit en inclusiviteit. Ik heb altijd veel passie gehad voor innovatie en technologie en wil graag dat jongeren, onafhankelijk van hun opleiding, economische achtergrond of financiële draagkracht, een eerlijke kans krijgen om het beste te halen uit hun potentieel.

Ik ben in 2018 met Codam begonnen. Het is een school, maar alles behalve een reguliere school. Codam biedt je de vaardigheden en de mindset van de toekomst. Codam wordt gefinancierd door de Sofronie Foundation. De stichting geeft de gelden zonder voorwaarden over hoe ze ingezet dienen te worden en ook de vrijheid van de studenten blijft te allen tijde gewaarborgd.

Vandaag de dag is technologie het cement van onze samenleving en ik geloof dat we hier een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben. We moeten samenwerken om tech-onderwijs toegankelijk te maken voor iedereen met de drive en passie om te leren, ongeacht hun achtergrond.


Als ondernemer in de tech-sector ben ik me als geen ander bewust van het tekort aan goede softwareontwikkelaars en digitale visionairs. We hebben niet alleen meer mensen nodig met de juiste vaardigheden, maar vooral ook mensen met de juiste mindset, drive en creativiteit. Codam wil mensen stimuleren en helpen een tech-carrière te beginnen en zo deel uit te gaan maken van de huidige economische bloei in de regio.

Ik heb Codam opgezet na een ontmoeting met Xavier Niel, een Franse ondernemer die een baanbrekende en vooruitstrevende programmeeropleiding was begonnen: Ecole 42. Ik was zeer onder de indruk van het idee en van de resultaten die hij boekte. De studenten van zijn school ontwikkelen de juiste ‘soft skills’ om goed te kunnen functioneren in de tech-industrie en krijgen daardoor van verschillende kanten banen aangeboden. Ik wilde Xavier’s benadering ook hier introduceren en besloot een programmeerschool te beginnen in Amsterdam, gebaseerd op dezelfde beginselen en ethos.

Naar voorbeeld van 42

42 is in 2013 opgericht in Parijs en heeft nu duizenden studenten en afgestudeerden. Het curriculum van de opleiding is uitgedacht door experts, die na jarenlange ervaring aan gerenommeerde Franse opleidingsinstituten op het gebied van informatietechnologie, vonden dat het tijd werd voor een nieuwe manier van onderwijs.

Sinds de oprichting in 2013 is 42 uitgegroeid tot een wereldwijd netwerk van opleidingsinstituten. Er zijn nu maar liefst 54 gelieerde campussen in 31 landen die ruim 44.000 studenten per jaar opleiden en 100% baanzekerheid bieden.

Discover the 42 network

Enthousiast geworden?

Begin je toekomst vandaag nog!

Meld je aan